Boer Charel overleden
Foto: Karel Uyttendaele
Boer Charel, zowat de bekendste boer van het land, is vanmorgen op 82-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis van Tielt. Dat meldt VTM.

Karel Declerck werd midden jaren 90 wereldberoemd in Vlaanderen toen televisiemaker Paul Jambers een reportage over hem maakte. Jambers ging toen naar het erf van boer Charel voor een portret van een alleenstaande landbouwer die leefde zonder luxe en tussen zijn dieren.

 

Boer Charel kreeg nadien heel wat media-aandacht. Zijn verhalen over 'de vrouwkes' en de erbarmelijke levensomstandigheden van de man, deden heel wat deuren voor hem opengaan. Toch koos hij ervoor uit de schijnwerpers te blijven en zijn leven op de boerderij op dezelfde manier verder te zetten.

Enkele jaren geleden trouwde hij met Vera Schouppe, een 32-jaar jongere vrouw die volgens kwatongen enkel op zijn geld uit was. Zij verbeterde de leefomstandigheden van de oude boer aanzienlijke en zorgde ervoor dat hij niets tekort kwam.

Declerck sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Vorige week werd hij opgenomen in het ziekenhuis van Tielt. Daar werd lymfeklierkanker vastgesteld. De voorbije dagen kreeg boer Charel ook klierkoorts. Die werd hem uiteindelijk fataal.