Derde Flemish Foodie opent restaurant in Gent
Links: de Ceulenaere Foto: Piet De Kersgieter

Na Jason Blanckaert met J.E.F en Kobe Desramaults met De Vitrine opent nu ook de derde en laatste Flemish Foodie, Olly Ceulenaere, een restaurant in Gent.

Ceulenaere, die nu nog chef is in het Gentse Volta, neemt in december het restaurant De Avonden over in de Ham in Gent.

‘Natuurlijk is het moeilijk om ‘mijn baby' Volta achter te laten. Maar een eigen zaak openen is altijd mijn droom geweest', aldus de kok. ‘In de zaak zal je terecht kunnen voor gerechten in de typische Flemish Foodies-stijl met een hoek af . Ik blijf koken zoals ik altijd al heb gedaan: veeleisend, met respect voor het product en toegankelijk voor iedereen. Want goed koken, dat kan zowel met luxe-producten als met een ajuin.'

Ceulenaere opent zijn zaak samen met zijn vriendin Kelly Dehollander, die zal instaan voor de bediening. Een naam voor hun restaurant heeft het koppel nog niet.

De Flemish Foodies zijn drie bevriende koks met een hoog rock-'n-rollgehalte en een voorliefde voor lokale producten. Ze hadden een vaste rubriek in het Vier-programma Man bijt hond.