Carla Bruni brengt muzikale ode aan Sarkozy
Foto: pn
Het Franse magazine VSD kon het nieuwe album van Carla Bruni ‘Little French Songs' in primeur beluisteren. Het blad beweert nu dat de zangeres in een van de nummers haar liefde verklaart aan haar man Nicolas Sarkozy, de voormalige president van Frankrijk.

Het nummer voor de liefde van haar leven kreeg de naam ‘Mon Raymond', dat is haar koosnaampje voor Nicolas. In een fragment dat werd gelekt zingt ze: ‘Hij draagt wel een das, maar toch is mijn Raymond een piraat.' Vervolgens vergelijkt ze het lichaam van de voormalige president ook met een atoombom.

In een andere song is Carla niet mals voor de Franse pers. Toen Sarkozy vorig jaar tijdens de verkiezingen de duimen moest leggen voor de socialistische François Hollande, gaf ze de journalisten daarvan de schuld. Nu zingt ze: ‘Het zijn waarzeggers die kakelen in hun kippenhok. Ze spreken alsof ze spugen, hun glimlach is een grimas, maar terwijl ze blaffen, trekt de karavaan aan hen voorbij.'

Na een lange stilte zal Carla op 1 april haar vierde album ‘Little French Songs' lanceren. De 45-jarige zangeres en het voormalige topmodel schoof haar eigen carrière even opzij, zodat ze haar man, toen nog de Franse president, optimaal zou kunnen steunen. Nu hij verplicht werd om de fakkel door te geven aan Hollande, kan zij haar muzikale ambities opnieuw najagen.