Jacky Mathijssen is er niet in geslaagd om te debuteren met een zege. Beerschot was tegen een uitgeblust Bergen de betere ploeg, maar vergat voor en na de rust de kansen te verzilveren. Het betere voetbal moet de Ratten wel herwonnen vertrouwen geven

Jacky Mathijssen voerde in zijn debuutmatch bij zijn terugkeer naar Beerschot meteen enkele wijzingen door. Wim De Decker, in juni einde contract, moest op het middenveld plaats ruimen voor Thibaut Van Acker. Alpaslan Öztürk schoof een rijtje naar voren, waardoor achterin Stefano Marzo opnieuw zijn kans kreeg. Vooraan moet Kennedy uitgroeien tot een onmisbare pion. De Nigeriaan vormde een spitsenduo met zijn halve landgenoot, Marvin Ogunjimi.

Beerschot probeerde na de blamage van vorige week in Kortrijk de rug te rechten en toonde veel meer zin en grinta, al kreeg het de onzuiverheden in zijn spel nog niet helemaal weggewerkt.

Doelgevaar was dan ook schaars en in de eerste periode uitsluitend weggelegd voor de thuisploeg. Van Acker, Marzo en tot twee keer toe Hernan Losada - opnieuw op zijn geliefde nummer tien - kregen het leer echter niet binnen het doelkader.

Meer evenwicht

Het tweede bedrijf bracht meer evenwicht. Bergen toonde meer drang naar voren, al liet het Stijn Stijnen wel werkloos tot een kleine twintig minuten voor het einde. Invaller Bahattin Köse stond nog maar tien seconden tussen de lijnen en verscheen alleen voor de Limburger. Stijnen dook uitstekend in de voeten.

Het was het startschot voor een spelletje pingpong. Beerschot reageerde meteen. Ogunjimi en Stijn Wuytens verwarmden binnen de minuut de vuisten van Olivier Werner. De ingevallen Benito Raman was oog in oog met de bezoekende doelman niet koelbloedig genoeg. Losada besloot in het zijnet. Tussendoor moest Stijnen zich rekken om een stift van Mustapha Jarju onschadelijk te maken.

Het slotoffensief was nog voor de thuisploeg, maar Beerschot kreeg niet meer wat het verdiende. Mathijssen en co kunnen zich wel optrekken aan het vertoonde spel.

Lees het volledige verslag en de reacties in Het Nieuwsblad-Sportwereld van zondag 27 januari. De verkooppunten vindt u hier.

Lees alles over de 23ste speeldag in de Jupiler Pro League op de speeldagpagina van sportwereld.be