Overname Alfacam bijna rond
Foto: BELGA
Hinduja staat op een zucht van de overname van Alfacam, dat maakte de Vlaamse minister-president Kris Peeters en Hinduja bekend op een persconferentie in Davos. Hinduja verwerft de controle over het bedrijf. Er is al een akkoord over de prijs,maar details worden pas binnen twee weken bekend gemaakt.

 De Vlaamse overheid steunt de deal. Ze belooft wel te kijken hoe het bedrijf, dat vrij ingesloten ligt in Lint, bereikbaarder kan worden gemaakt.

Veel details over de nakende overname zijn nog niet bekend. Peeters wilde gisteren niet aangeven hoeveel de Vlaamse belastingbetaler verliest in dit dossier. PMV (100% Vlaams gewest) had zich garant gesteld voor schulden van Alfacam.

Daarnaast zit ook Gimv als aandeelhouder en schuldeiser in het dossier. Peeters liet verstaan dat hij niet superenthousiast is over de voorwaarden. Wat er voor de oude aandeelhouders in zit, en bijvoorbeeld voor stichter Fehervari, is voorlopig onduidelijk. Het belangrijkste is dat Alfacam verder kan.

Zoals het er nu uitziet, wordt het een doorstart in zijn geheel. In Lint staan grote opnamestudio's maar het bedrijf is vooral bekend voor zijn captatiewagens voor het filmen en uitzenden van grote evenementen. Afgelopen zomer was Alfacam de belangrijkste captatiegroep op de Olympische Spelen in Londen.

Het bedrijf is in de problemen gekomen door te veel schulden aan te gaan en een misgelopen investering in de tv-zender exqi. Details over de deal worden binnen twee weken verwacht.

Komende week spreekt de rechtbank zich nog uit over een verlening van de bescherming tegen schuldeisers voor een periode van 3 maanden.

Aandeel geschorst

In afwachting van meer details is het aandeel Alfacam geschorst op Euronext Brussel. Net voordat de schorsing inging stond het aandeel op een winst van ruim 3 procent ten opzicht van donderdag.