‘Regisseur J.J. Abrams blikt zevende Star Wars in'
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

De Amerikaanse cineast, scenarist en producer J.J. Abrams zal volgens de gespecialiseerde pers de zevende “Star Wars” film inblikken. Episode VII zal in 2015 in de zalen komen. Filmstudio Disney en Abrams zouden dicht bij een akkoord staan, zo meldden Variety en Hollywood Reporter donderdag.

Disney kocht in oktober voor 4,05 miljard dollar Lucasfilm over van George Lucas, de bedenker van de twee Star Wars-trilogieën die zelf de episodes I, II, III en IV regisseerde. Lucas zal voor het nieuwe drieluik creatief adviseur zijn. Verschillende regisseurs werden genoemd om de nieuwe film in te blikken, maar de job zou dus naar J.J. Abrams gaan.

De 46-jarige Abrams regisseerde eerder onder meer “Mission Impossible III”, de “Star Trek” film en “Super 8”. Hij is eveneens medebedenker van de populaire televisiereeks Lost. Momenteel legt hij de laatste hand aan “Star Trek Into Darkness”, het vervolg op dat andere populaire sciencefictionverhaal in de ruimte.

De eerste drie Star Wars films (IV, V en VI) kwamen eind de jaren 70, begin de jaren 80 uit. Eind de jaren negentig startte een nieuwe trilogie (I, II en III), die een prequel vormen op de eerste films. De recentste film is “Episode III: Revenge of the Sith” uit 2005. De nieuwe trilogie (VII, VIII, IX) pikt terug de draad op waar het verhaal van het eerste drieluik eindigde.