De 14-jarige Priscilla Sergeant uit Huizingen is waarschijnlijk gestorven door asfyxie, maar het is niet uit te maken of het meisje gestikt is in haar slaap dan wel dat ze door iemand anders verstikt is. Dat staat volgens welingelichte bronnen in het verslag van de wetsgeneesheer.

Meester Gert Warson, advocaat van de meerderjarige verdachte in het dossier, bevestigt dat er geen bewijs is dat het meisje opzettelijk gedood is. ‘Vermoedelijk is ze in een verkeerde positie in slaap gevallen', klinkt het.

Priscilla Sergeant werd op 20 juli 2012 dood teruggevonden in een veld in Dworp. Een kleine maand later, op 16 augustus, werd de 41-jarige Johan D. V. opgepakt, samen met twee minderjarigen, de 12-jarige J. en de 16-jarige A.

De drie zouden het meisje urenlang gepest en mishandeld hebben in de woning van De Valck in Huizingen en verborgen na haar overlijden het lijk in Dworp. Tot op vandaag is het onduidelijk op welk tijdstip Priscilla precies is overleden.

D.V. heeft tijdens het onderzoek verklaard dat hij ging slapen op een moment dat Priscilla Sergeant nog leefde en in goede gezondheid verkeerde. Die verklaring wordt door de twee minderjarigen bevestigd, maar die verklaren tegelijk ook dat ook zij gingen slapen toen het meisje nog leefde.

In het onderzoek is wel een filmpje opgedoken, gefilmd met de gsm van A., waarop te zien is hoe de 12-jarige J. het meisje probeert wakker te schudden, maar daaruit is over de doodsoorzaak niets op te maken.