Jacky Mathijssen nieuwe coach Beerschot
Foto: Photo News
Jacky Mathijssen wordt opnieuw coach van Beerschot. Hij was daar ook al van van 2010 tot 2012 aan de slag maar werd nog voor het einde van de vorige competitie ontslagen. Jacky Mathijssen moet Beerschot in eerste klasse houden. Hij tekent voor 2,5 seizoen, met enkele 'reflectiemomenten'.

Mathijssen vervangt Wim De Corte (41), die zelf eind november de ontslagen Adrie Koster opvolgde. De Corte haalde maar 1 op 18 en de ploeg moest 17 tegendoelpunten slikken. Mathijssen tekende een contract voor 2,5 seizoen. 'Maar met enkele reflectiemomenten', aldus de coach. 'Degraderen we, dan scheiden onze wegen. Ik heb geen zin in tweede klasse en de voorzitter wil me er ook niet blijven betalen.'

 Mathijssen is tevreden met zijn terugkeer. 'Maar eerst heb ik Wim (De Corte, de vorige trainer, nvdr) opgebeld om alle twijfels weg te halen. Dat was voor mij een voorwaarde. Hij wordt hulptrainer, dat was een voorwaarde voor mij.'

Bizar: Mathijssen werd in het seizoen 2011-2012 bij Beerschot einde maart ontslagen. Daarop volgde een emotionele persconferentie met een wenende Mathijssen, die zelfs zijn dochter had meegebracht. Zijn opvolger tot het einde van het seizoen: Wim De Corte...

Koster

Voor dit seizoen werd de Nederlander Adrie Koster binnengehaald als nieuwe trainer. Koster was in ons land bekendgeraakt als trainer van Club Brugge. Onder Koster had Beerschot een goede periode en klom het zelfs op tot een plaats in de top zes maar daarna kwam een terugval en pakte de ploeg bijna geen punten meer.

Eind november moest Koster hiervoor de tol betalen en werd hij ontslagen. Wim de Corte werd zijn vervanger en kreeg de garantie dat hij als hoofdcoach het seizoen kon uitdoen. Maar ook hij kreeg de ploeg niet op de rails en pakte maar 1 punt op 18.

Tijdens deze transferperiode werden een pak nieuwe spelers binnengehaald maar Beerschot ging in de eerste wedstrijd na de winterstop met 4-0 onderuit op Kortrijk en staat nu met 18 punten alleen op de voorlaatste plaats.

Nog ontslagen

Er werden trouwens ook twee leden van de technische staf ontslagen: physical coach Nol Hornix en teammanager Henk Theunissen. Zij waren pas sinds afgelopen zomer aan de slag op het Kiel. 'We wilden een kleinere staf om intensiever te kunnen werken', aldus sportief manager Dirk Schoofs.