Beheer draadloos je Android-toestel in de browser

Als je bestanden van je Android-telefoon wil halen, zal je het met een usb-kabeltje op de pc moeten aansluiten. Of je gebruikt de knap gemaakte wifi-app AirDroid.

Het voordeel van Android is dat je geen aparte software nodig hebt om bestanden te openen en te verplaatsen. Je sluit je toestel gewoon aan met een usb-kabel en kunt dan via Windows Verkenner aan de slag.

Maar soms heb je geen kabeltje in de buurt. Of ligt je telefoon aan de andere kant van de kamer en wil je direct toegang. Voor die scenario's is AirDroid een uitstekend hulpstuk.

Met AirDroid bedien je je Android-telefoon in een browser alsof je het toestel in je hand hebt. Je smartphone en pc moeten daarvoor wel zijn aangesloten op hetzelfde draadloos netwerk. De app geeft je nu een IP-adres en willekeurig aangemaakt wachtwoord, dat je ingeeft nadat je dat IP-adres in je favoriete browser hebt ingevoerd.

Daarna kom je terecht in een fijn ontwerpen interface, die niet alleen overzichtelijk maar ook erg krachtig is. Je kan meerdere sms-berichten tegelijk wissen, een backup maken van je mobiele apps en bestanden uitwisselen tussen pc en smartphone.

Het is zelfs mogelijk om vanuit de browser naar apps te zoeken die werken op jouw toestel en die direct te installeren. En voor het betere bestandsbeheer heb je zelfs toegang tot een Windows Verkenner-achtig venster binnenin de browser. 

Je zal AirDroid niet elke dag gebruiken, maar als je te lui bent om op te staan of ineens verschillende taken wilt uitvoeren, zal je blij zijn dat je het op je smartphone hebt staan.

Haal deze app direct in huis via Google Play.