Stybar: ‘Ik droom van de Ronde van Vlaanderen'
Foto: PHOTOPRESS.BE

Zdenek Stybar werd zaterdag in zijn thuisplaats Stribro voor de zevende keer Tsjechisch kampioen veldrijden, maar toch beschouwt hij het crossen enkel als voorbereiding op het wegseizoen.

‘Ik droom van de Ronde van Vlaanderen, maar ik besef dat ik nog heel wat moet leren. Het is dan ook een langetermijnproject voor mij', vertelde de 27-jarige Tsjech dinsdag tijdens de voorstelling van Omega Pharma-Quick.Step in Gent.

‘Mijn voorbereiding was best wel goed, maar toch was ik compleet verrast door het niveau dat ik haalde in de veldritten. Vooraf had ik gehoopt op enkele toptienplaatsen, maar uiteindelijk reed ik bijna altijd mee voor de overwinning', aldus Stybar.

De Tsjech werkt binnenkort zijn eerste koersdagen op de weg in de Mallorca Challenge af, om vervolgens via de Ronde van Oman in het Vlaanse openingsweekend te verschijnen. ‘Dan hoop ik te schitteren. Ik ben blij dat ik bij een ploeg als Omega Pharma-Quick.Step zit, met renners in de rangen waar ik heel wat kan van leren. Voor Parijs-Roubaix acht ik me nog iets te licht. Het is moeilijk op voorhand te zeggen, maar ik denk dat ik beter geschikt ben voor de Ronde.'

Op 2 en 3 februari zit het kruin van de internationale veldritwereld in het Amerikaanse Louisville om er te strijden voor de wereldtitel. Stybar zal er dit jaar niet bij zijn. “Ik had enkel meegedaan als het in Europa was. Als winnaar tip ik deze keer op Kevin Pauwels.'