De slechtste excuses om niet te sporten
Foto: rr
Wie fit wil zijn voor de zomer kan maar beter in de winter beginnen met sport. Jammer genoeg zijn we allemaal heel goed in het verzinnen van excuses om dat niet te doen. Daarom zetten wij enkele flauwe smoesjes op een rij die vanaf nu geen geldige reden meer zijn om niet te sporten.

1. Het is te druk
Dit is zonder twijfel het meest gebruikte excuus. En inderdaad, onze agenda's zitten vaak overvol, maar als sporten een prioriteit is dan moet je daar tijd voor maken.

2. Ik ben te oud
Wat een onzin. Bijna niemand is te oud voor een dagelijkse dosis sport. Wie bang is om verkeerde bewegingen te maken moet op zoek gaan naar een goede trainer die ervaring heeft met oudere mensen.

3. Alleen sporten is zo zielig
Wie zegt dat je alleen moet sporten? Ga op zoek naar een vriend of een vriendin die zin heeft om er samen met jou stevig in te vliegen. Zo zul je je verplicht voelen om afspraken na te komen en meer motivatie vinden om op te dagen.

4. Sporten is zo saai
De beste manier om verveling tegen te gaan is door een activiteit te zoeken die je kan blijven boeien. Loop je niet graag? Doe dat dan ook niet. Zoek een andere sport die je wel kan bekoren, denk maar aan boksen, dansen of fietsen.

5. Ik heb kinderen
Opstaan voor je kinderen wakker worden klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar volgens heel wat ouders is dat het enige moment waarop je ongestoord kunt sporten. Een andere mogelijkheid is om samen met de kinderen actief bezig te zijn: ga samen wandelen, fietsen of speel buiten spelletjes.

6. Ik heb rugpijn
Geregeld bewegen is een van de beste manieren om lage rugpijn te voorkomen en tegen te gaan. Praat met je dokter of je kinesist over goede rekoefeningen en veilige bewegingen.

7. Ik ben te dik

Dat je enkele kilo's te zwaar bent wil niet zeggen dat je niet in staat bent om te sporten. Zorg er gewoon voor dat je rustig begint en vooral wandelen, zwemmen en fietsen zijn aanraders voor mensen die last hebben van overgewicht.

8. Ik ben slank
Wie slank is ziet er vaak gezonder uit, maar dat is niet altijd het geval. Ook slanke mensen kunnen een slechte conditie hebben en sommigen van hen kunnen wel wat extra beweging gebruiken.

9. Ik hou niet van fitnesszalen

Wie weinig tijd heeft en niet veel geld wil uitgeven aan een fitnessabonnement heeft voldoende keuze uit andere sporten. Dus ook dit is geen geldig excuus.