15.000 nieuwe BlackBerry-apps in twee dagen
Foto: mvdv
BlackBerry-maker RIM heeft beloofd om bij de start van de nieuwe BlackBerry 10, later deze maand, meteen al een goed aanbod van apps te hebben. De voorbije dagen werden er 15.000 nieuwe apps ingediend.

Maar zoiets gebeurt uiteraard niet spontaan. De barrage aan nieuwe apps voor BlackBerry komt er nadat moederbedrijf Research In Motion (RIM) ontwikkelaars financieel had aangespoord.

Voor elke ingediende app die uiteindelijk in de App World van BlackBerry belandt, krijgt een ontwikkelaar 100 dollar. Die belofte zorgde voor een massale belangstelling op een aantal ontwikkelaarsevenementen die RIM organiseerde. Meer dan 15.000 apps werden ingediend in een periode van 37,5 uur.

En geld was niet de enige beloning die RIM de ontwikkelaars voorhield. De eerste ontwikkelaars die tussen twee en vijf apps indienden, kregen van de Canadese telefoonmaker een PlayBook-tablet. Wie meer dan 5 apps uit zijn mouw kon schudden, mocht meedingen naar een nieuw BlackBerry 10-toestel dat in een aparte wedstrijd werd verloot.

Niet alle ingediende apps zullen uiteindelijk in de BlackBerry App World belanden - of dat hopen we toch - maar het is duidelijk dat RIM alles op alles zet om de lancering van BlackBerry 10 te laten slagen.

Op 30 januari wordt het nieuwe besturingssysteem samen met enkele nieuwe smartphones voorgesteld.