Drie gemaskerde en gewapende gangsters hebben zondagavond een tigerkidknapping gepleegd in Kooigem, een deelgemeente van Kortrijk. Dat bevestigt het parket van Kortrijk maandagnamiddag. De daders gingen aan de haal met een aanzienlijke buit.

De feiten speelden zich af langs de Doornikserijksweg. Rond 20 uur gooiden drie gemaskerde en gewapende gangsters een bloempot door het raam van een woning. Op die manier raakten de daders het huis van het echtpaar binnen. Nadat het koppel werd geslagen en gekneveld met snelbinders, roofden de gangsters het geld uit de woning.

Vervolgens dwongen de Franssprekende criminelen de bewoners om in hun wagen te stappen. Ze reden met hen naar hun decoratiezaak Slots, wat verderop in de straat. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de vrouw de kluis openen. Ook daaruit graaiden de gangsters het geld mee.

Na afloop brachten de dieven de slachtoffers opnieuw naar hun woning. Ze lieten de wagen van het echtpaar achter en sloegen op de vlucht. Volgens het parket van Kortrijk gingen ze aan de haal met een aanzienlijke buit. Hoe groot die precies is, is niet bekend.

Van de daders ontbreekt op dit moment elk spoor.