Remmen van campagnebus Aalsterse prins carnaval gesaboteerd
Peter Van Nuffel, bijgenaamd ‘den Board', werd verkozen tot prins carnaval in Aalst.
In Aalst is de rivaliteit tussen de verschillende carnavalsgroepen zwaar uit de hand gelopen. Een aantal carnavalisten heeft een campagnebus gesaboteerd van een tegenkandidaat bij de verkiezingen van prins carnaval. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Volgens de krant heeft wellicht een supporter uit de entourage van kandidaat Steven Van Wesemael zaterdag de remleiding doorgeknipt van de bus van de latere winnaar Peter Van Nuffel, alias ‘den Board'. De levensgevaarlijke wraakactie werd ontdekt door de chauffeur, net voor hij zou vertrekken met veertig passagiers. Een garagist bevestigde de sabotage.

De dader was zondagavond nog niet bekend. ‘Steven en zijn team distantiëren zich volledig van de daad', zegt oud-prins carnaval Klaus Gabrio, die kandidaat Steven Van Wesemael steunde. De groep rond Van Nuffel zal wellicht een klacht indienen. De daders riskeren dan een celstraf van vijf tot tien jaar wegens het ‘kwaadwillig belemmeren van het verkeer'.

Fysieke bedreigingen en nog meer sabotage

De hele verkiezingsavond verliep overigens erg woelig. Oud-prins Klaus Gabrio werd fysiek bedreigd, er werd geknoeid met de sms-voting en er werden honderden pijlen verboden vuurwerk afgestoken in de zaal.

Ook kandidaat Steven Van Wesemael werd gesaboteerd. De installatie die zijn videowand moest aandrijven, stond ‘plots' niet meer op de verplichte plaats achter het podium, waardoor hij zijn videowand niet mocht gebruiken tijdens zijn optreden. Weg decor, weg winstkansen. In het kamp van Van Wesemael wijzen ze daarvoor met een beschuldigende vinger naar de entourage van Van Nuffel. Die ontkent echter staalhard.

Een poging van burgemeester Christoph D'Haese om de gemoederen te bedaren, haalde ook niets uit. Carnaval, een feest?

'Wellicht werk van enkeling'

Het nieuwe stadsbestuur van Aalst betreurt het voorval. 'De sabotage is wellicht het werk van een enkeling', zegt het college van burgemeester en schepenen maandag in een mededeling.

'De stad keurt deze daad ten zeerste af en neemt er afstand van', zegt het college van burgemeester en schepenen. 'De sabotage van de campagnebus van kandidaat-prins Peter Van Nuffel gebeurde buiten de florahallen, waar de Prinsenverkiezing plaatsvond, en is wellicht het werk van een enkeling. De stad legt er de nadruk op dat de verkiezing plaatsvond in de grootste sportiviteit en dat de avond bijzonder veilig verlopen is. Het voor de Prinsenverkiezing opgestelde bijzonder nood- en interventieplan werd door iedereen perfect opgevolgd.'

Het stadsbestuur wacht de resultaten van het onderzoek af. Het parket geeft voorlopig geen verdere informatie in belang het van het onderzoek.