Binnen de twee weken wordt een man uit Eindhoven aan België uitgeleverd in het onderzoek naar de dodelijke straatrace in Bree op zondag 25 november 2012. Dat heeft het Tongerse parket bevestigd.

Bij de straatrace op de Rode Kruislaan in Bree vlogen een Porsche Cayenne en een Mercedes zij aan zij met hoge snelheid over een rotonde. In de Porsche lieten twee neven van 23 en 28 uit het Antwerpse het leven. De bestuurder van de Porsche, de 26-jarige Zakaria B. uit Antwerpen, zit nog achter de tralies.

In de Mercedes raakten twee twintigers uit Eindhoven zwaargewond, maar zij hadden het ziekenhuis in ons land zeer snel verlaten en waren naar Nederland getrokken. Een van de twee twintigers zit momenteel in Nederland in de cel en wacht op zijn uitlevering. Hij wordt verdacht van kwaadwillige verkeersbelemmering en onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Kort voor de straatrace zouden de twee clans ruzie hebben gehad aan een discotheek in Kinrooi, waarna de dolle rit volgde. De Mercedes vloog na het rammen van de rotonde in een lager gelegen fietstunnel.