Weer Oscarnominatie voor Matthias Schoenaerts
Matthias Schoenaerts in 'Dood van een Schaduw' Foto: *
De Belgische kortfilm 'Dood van een Schaduw' van Tom Van Avermaet, met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, heeft een nominatie voor een Oscar op zak in de categorie voor Beste Korte Film. Dat heeft de Academy of Motion Picture Arts and Sciences zopas bekendgemaakt. De film is daamee de vijfde Vlaamse kortfilm ooit die een nominatie krijgt, reageert het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

'Dood van een Schaduw' gaat over een soldaat, Nathan Rijckx, die stierf tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een vreemde verzamelaar heeft zijn schaduw gevangen en geeft hem een nieuwe kans tot leven in ruil voor het vangen van 10.000 schaduwen.

Regisseur Tom Van Avermaet hoopt dat de Oscarnominatie leidt tot een nieuw project. 'Ik zou graag aan mijn eerste langspeelfilm beginnen', vertelt hij. Het is de vijfde Vlaamse film ooit die een Oscarnominatie in de wacht sleept.

De andere genomineerden in de categorie zijn 'Asad' van Bryan Buckley en Mino Jarjou, 'Buzkashi Boys' van Sam French en Ariel Nasr, 'Curfew' van Shawn Christensen en 'Henry' van Yan England.

De Oscars worden in Hollywood uitgereikt op zondag 24 februari.

Alle artikels over de Oscars »