Vernieuwde Watermaatschappij wil telecomkabels in leidingen leggen
De Watergroep kreeg ook een nieuw logo. Foto: BELGA
De Vlaamse Watermaatschappij VMW heet voortaan De Watergroep. Het bedrijf kondigt meteen ook een proefproject aan waarbij het glasvezelkabels via de waterleiding in woningen wil binnenbrengen.

De “Vlaamse Watermaatschappij voor Watervoorziening” (VMW) heet voortaan “De Watergroep”. Het grootste drinkwaterbedrijf van Vlaanderen geeft zichzelf een andere naam in het jaar dat het bedrijf 100 jaar bestaat.

“We doen vandaag de dag meer dan drinkwater leveren”, zegt voorzitter Luc Asselman van De Watergroep.” We hebben ook een ruim dienstenaanbod op het gebied van gemeentelijk afvalwaterbeheer en we leveren industriewater op maat van bedrijven. Daarom vonden we dat we een nieuwe naam en een nieuw merksymbool nodig hadden.”

Bij De Watergroep werken momenteel 1.450 mensen. Het waterbedrijf bedient ruim 2,8 miljoen klanten in 170 Vlaamse gemeenten. Zijn ondergronds netwerk telt 31.000 kilometer aan leidingen. Naast het nieuwe logo en de nieuwe naam, werkt De Watergroep ook aan de integratie van de vijf regionale klantendiensten in één overkoepelend klantenservicecenter. Dat moet leiden tot meer efficiëntie, betere bereikbaarheid en een snellere service.

Glasvezelkabel

Het bedrijf heeft een proefproject lopen waarbij telecomkabels worden aangelegd in drinkwateraftakkingen. “In Duitsland is het systeem al met goed gevolg uitgetest. Voor Vlaanderen wordt het een primeur”, zegt directeur-generaal Boudewijn Van De Steen

Door glasvezelkabels aan te leggen via de drinkwateraftakking wordt het makkelijker de kabel in de huizen binnen te brengen zonder extra breekwerk. De Watergroep zou in dit geval haar leidingen ‘verhuren' aan derden.