Waalse bond en Borlée maken ruzie over Deghelt
Adrien Deghelt Foto: BELGA
Adrien Deghelt, de Belgische nummer één van de 110 meter horden, heeft besloten om toe te treden tot de groep atleten die gecoacht wordt door Jacques Borlée. Dat meldt Le Soir donderdag.

  Deghelt werd de voorbije vijf jaar gecoacht door Jonathan Nsenga, de federale hordentrainer. De LBFA, de Belgische Franstalige Atletiekliga, is niet gelukkig met deze zet. 'Jacques Borlée is niet aan zijn proefstuk toe', aldus Jean-Michel Garin van de LBFA. 'Hij droomt ervan om een grote groep atleten te leiden en heeft eerder al geprobeerd om Anne Zagré en enkele tienkampers los te weken. Zo probeert hij ons te destabiliseren', klinkt het hard.

'Ik wil hier geen verbaal steekspel van maken', reageert Borlée in Le Soir. 'Wat de technische directie zegt, maakt me niet uit. Ik antwoord wel wanneer er prestaties geleverd worden. Het is geen geheim dat ik al langer ontevreden ben met hun manier van werken. Ik heb niemand aangezet om te vertrekken. Ik heb enkel een atleet aangetrokken die naar mij wilde komen en samen gaan we er alles aan doen om zijn biomechanische problemen op te lossen', klinkt het.

'Het initiatief komt van mij', aldus de 27-jarige Deghelt. 'Ik weet wat ik doe en ik denk niet dat ik de eerste of de laatste atleet ben die zo'n beslissing zal nemen', verklaarde de bronzen medaillewinnaar op de 60m horden van het EK indoor van 2011 en de halvefinalist op de 110m horden op de Spelen van Londen.