In de 1/8ste finales van de Beker van België heeft Cercle voor de stunt van de dag gezorgd. Het won met 0-1 van Club Brugge. STVV schakelde Westerlo uit na strafschoppen. Het werd liefst 5-5, maar in de strafschoppen werd het 2-4 voor de Limburgers. Kortrijk-Bergen werd 1-0, Waasland-Beveren verloor met 0-3 van Oostende. Lokeren ging na strafschoppen onderuit op AA Gent en ook Zulte Waregem moest Charleroi vanop de stip kloppen.

Volg alle bekermatchen LIVE op Sportwereld.be

Cercle Brugge scoorde na zes minuten tegen Club. Gudjohnsen knalde een voorzet heerlijk voorbij Kujovic. De thuisploeg drong aan en versierde enkele reuzenkansen, maar ofwel het doelhout ofwel doelman Verbist hielden de nul op het bord. Een opsteker voor groen-zwart, hekkensluiter in eerste klasse.

De andere topper van de avond, AA Gent-Lokeren, eindigde op 0-0. De Buffalo's kregen de beste kans, maar misten. Uiteindelijk moeten strafschoppen de beslissing forceren.

Spektakel

Sint-Truiden kwam 0-2 voor bij Westerlo, maar Goor in 60ste en Owusu in de 85ste minuut stelden gelijk voor Westerlo. In de verlengingen stond het na 119 minuten 3-5, maar Westerlo maakte het onmogelijke waar en ging nog naar 5-5 en strafschoppen. Daarin was STVV de beste: 2-4.

In Zulte Waregem-Charleroi ook spektakel. De Karolingers kwamen via Bopp en Kumedor twee keer op voorsprong, maar Lendric en Colpaert maakten gelijk. Thuisdoelman Bruzzese kreeg rood, net als Escoe van Charleroi. De verlengingen waren een maat voor niets, waardoor ook hier de beslissing vanop de stip moest komen. In de strafschoppenreeks was de thuisploeg het sterkst.

Niet overal verlengingen

In Kortrijk-Bergen zorgde Chavarria na 63 minuten voor het beslissende doelpunt. Hij klopte Werner in twee tijden. Oostende won vlot van Waasland-Beveren. Het werd 0-3 via Moreels, Vandamme en Depoitre.

Anderlecht plaatste zich dinsdag al na een 2-0 zege tegen KV Mechelen. In de verlengingen scoorden Praet en Mbokani. Donderdag maken Genk en Standard uit wie als laatste naar de kwartfinale gaat.

Dinsdag

Anderlecht - KV Mechelen: 2-0 (n.v.)

Woensdag

Westerlo - Sint-Truiden 5-5 (strafschoppen: 2-4)
AA Gent - Lokeren 0-0 (strafschoppen: 4-2)
Zulte Waregem - Charleroi (strafschoppen: 4-2)
Kortrijk - Bergen 1-0
Waasland-Beveren - Oostende 0-3
Club Brugge - Cercle Brugge 0-1

Donderdag

Genk - Standard (20u45)

Programma kwartfinales:

AA Gent - Anderlecht
STVV - Kortrijk
Zulte Waregem - Genk/Standard
Cercle Brugge - KV Oostende