Yoko Ono ontwerpt iconische Lennoncollectie
Foto: AP
Yoko Ono kruipt achter de tekentafel voor Opening Ceremony. De vrouw van John Lennon zal een capsulecollectie voor mannen ontwerpen, geïnspireerd op tekeningen voor John Lennon.

Opening Ceremony neemt de Japanse artieste Yoko Ono onder de arm voor een aantal iconische mannenstukken. In 1969, het jaar waarin Yoko Ono en John Lennon trouwden, tekende de Japanse een reeks schetsen voor haar verloofde. Precies die ontwerpen vormen het uitgangspunt van haar capsulecollectie voor het Amerikaanse cultlabel.

'Fashions For Men: 1969-2012' telt wollen kostuumbroeken, cultblazers, breigoed met een moderne hippie-uitstraling en eigenzinnige T-shirts. Maar Yoko Ono ontwierp ook grote luxetassen en leren laarzen met een stevig rockgehalte. Wie een stuk in zijn kleerkast wil, moet evenwel snel zijn. Elk item werd vervaardigd in een beperkte oplage van 52 stukken, het gelukscijfer van Yoko Ono.

Vanaf 27 november ligt de exclusieve cultcollectie bij Opening Ceremony in New York en Los Angeles. Op 30 november kan u terecht in de Londense vestiging. Op 9 december wordt de collectie in Japan voorgesteld.

www.openingceremony.us