Tabletgebruikers lezen vaker op papier
Foto: sean winter (flickr)
Het lijkt een contradictie, maar volgens een Britse uitgeversorganisatie lezen tabletgebruikers vaker dan gemiddeld papieren magazines.

De Professional Publishers Association (PPA) zegt in een rapport dat tablets 'papieren tijdschriften nieuw leven inblazen'. Uit een recent onderzoek van de organisatie blijkt dat 96 procent van tableteigenaars in het voorbije jaar ook een papieren magazine heeft gelezen. Het landelijk gemiddelde in het Verenigd Koninkrijk ligt op 80%.

Mensen met een tablet doen dat niet omdat ze ontevreden zijn over het digitale leesaanbod, maar omdat ze beide leesmanieren willen combineren. Digitale edities van tijdschriften worden volgens de PPA niet gezien als een vervanging van papier, maar eerder als een verbeterde aanvulling.

68% van de tabletbezitters geeft bovendien aan dat ze op hun gadget kranten en magazines hebben gelezen die ze daarvoor nog niet in print hadden bekeken.

'Met Kerstmis in het vooruitzicht wordt een serieuze toename in de verkoop van tablets verwacht', zegt James Papworth, marketingdirecteur bij PPA. 'En dat komt de mogelijkheden en distributie van digitale magazines alleen maar ten goede. De PPA verwacht dat tabletedities nog zullen toenemen, zowel in aantal titels als in verkochte exemplaren. En dat is goed nieuws voor adverteerders die meer kansen zien om zich te verbinden met degelijke magazines.'