Ontwerp Alain Gilles nu ook bekroond met Balthazar Award
AREA Foto: rr

Op de meubelbeurs in Brussel werden voor de zesde keer de Balthazars van het Meubel uitgereikt. Beddenmerk Magnitude mocht de prijs voor het beste Belgische product in ontvangst nemen voor Area, een bed getekend door Alain Gilles.

Magnitude is het kwalitatieve beddenmerk van de LS Bedding Group uit Maldegem. Voor haar nieuwe bedcreatie werkt Magnitude in 2012 samen met meubelontwerper Alain Gilles. De ‘designer van het jaar' trad hiermee in de voetsporen van modeontwerpster Veronique Branquinho en designer Jean François D’Or.

Het bed Area transformeert de slaapkamer tot een multifunctionele ruimte, door een speciaal ontworpen hoofdeinde dat meerdere functies combineert. Zo kan de slaapkamer ook als kantoor, extra woonkamer of zelfs badkamer gebruikt worden.

Het meest innovatieve product werd de Joli Collection van Cosy, terwijl de prijs voor meest ecologische product werd uitgereikt aan het programma Theuns van Landeck. Nieuw dit jaar was een Balthazar voor Country Today, toegekend aan een product dat de landelijke romantische trend van een hedendaags jasje voorziet. Cubico van Michel De Nolf.