Mark Cavendish ergert zich aan nieuwste transfer van Lampre
Roberto Ferrari Foto: Belga
De Italiaan Roberto Ferrari koerst vanaf volgend seizoen voor het team Lampre-ISD. De 28-jarige Ferrari kwam dit seizoen uit voor Venezuela-Androni en reed daarvoor enkel voor Italiaanse Pro Continentale ploegen. Hij zal dus voor het eerst in een Worldteam mogen aantreden, tot grote ergernis van de Brit Mark Cavendish.

 Roberto Ferrari won de elfde etappe van de Giro in een sprint bergop in Montecatini Terme, maar de Italiaan zorgde voor heel wat controverse en haalde vooral de woede van Mark Cavendish op de hals toen hij de voormalige wereldkampioen ten val bracht met een roekeloos manoeuvre.

En dat is bij Cavendish nog steeds niet verteerd. Van zodra de overstap van Ferrari naar Lampre werd bekend gemaakt, volgde een veelzeggende tweet: ‘Net nu ik dacht een punt te kunnen zetten achter een jaar van crashes in de sprint, zie ik dat Roberto Ferrari volgend seizoen in een WorldTour team rijdt...’

Team Lampre-ISD haalde eerder ook al de Italiaan Filippo Pozzato (Farnese Vini-Selle Italia) binnen voor het seizoen 2013.