'De wind beukt hard in op de ramen': Onze lezers over orkaan Sandy
Foto: reuters
Het oog van superstorm Sandy nadert de oostkust van de VS. In New York en Manhattan stijgt de spanning het het waterpeil spectaculair. Zelfs president Obama heeft zijn verkiezingscampagne onderbroken om de situatie op de voet te volgen. Enkele Belgen zijn momenteel ook ter plaatse, en zij deelden hun ervaringen met ons. Bent u ook in de buurt? Laat dan gerust weten hoe uw ervaringen met Sandy zijn!

'Het is ochtend, de Hudson is stormachtig en er staat al een sterke wind, maar voorlopig nog geen/amper regen', laat Ruth om 9.00uur plaatselijke tijd weten. 'Weinig auto's, enkele mensen die hun hond uitlaten en ook enkele joggers.' Ze concludeert: 'Stilte voor de storm, die deze namiddag en vanavond wordt verwacht. Hopelijk hoef ik niet te evacueren.'

Trixie Van Acker laat een uurtje later weten dat ook 'hier in North-East Washington D.C. de wind stilaan aan het toenemen (is), maar nog geen echte stortbuien.' Ook daar lijkt het stilte voor de storm.

'Wind wordt harder'

Een iets angstiger bericht wordt gestuurd door Tom uit Hempstead. 'De wind begint harder en harder te worden. We hopen op het beste, maar vrezen het ergste.' Ook in Hempstead wachten ze dus met een bang hard op 'het zwaarste deel van de storm' dat er deze avond (plaatselijke tijd) zou moeten arriveren. 'Ik blijf gans de dag binnen. We hebben hier eten en drinken voor 2 dagen voorzien', klinkt het voorbereid.

Ook in de uren die volgen bereiken ons verschillende berichten over de stilte voor de storm. 'Voor de rest niets spectaculair, behalve de media die doldraait', zegt Jean-Marie de Meester, 'Onze tuinstoelen staan binnen en de barbecue-gas is losgekoppeld', is Claudia uit South Organe voorbereid. En ook Marilyn ziet 'veel wind en al wat regen'.

'Frankenstorm'

Nog een uur later laat Michiel Penne weten dat vooral een mededeling van burgemeester Bloomberg de situatie ernstig maakte. 'Eén officieel bericht van de burgemeester om voedsel in te slaan en uit parken te blijven: géén openbaar vervoer meer, Sandy plots 'The talk of town'. Michiel Penne wacht af: 'Rijen voor de supermarkten. Winkels die al om 16u sluiten door 'Frankenstorm', metro's stoppen, rondvliegende vuilniszakken en losgekomen winkelluifels. We schuilen binnen, bijna niemand op straat, wind beukt hard in op de ramen, een eerste tak van een boom gewaaid...'

Bent u ook ter plaatse? Deel uw ervaringen met ons!