Lifestylelabel Marimekko en luchtvaartmaatschappij Finnair slaan de handen ineen
Foto: Marimekko
Het lifestylelabel Marimekko en de luchtvaartmaatschappij Finnair slaan de handen in elkaar voor een bijzonder designproject. Finnair heeft Marimekko gevraagd om zijn herkenbare kleurrijke stijl te vertalen naar een nieuw kleedje voor zijn vliegtuigen.

Enerzijds mag Marimekko zijn stempel drukken op het interieur van de vliegtuigen door zowel de bekleding als het servies op te frissen. Anderzijds mag het Finse label zich uitleven op de buitenkant van twee vliegtuigen. Finnair koos ervoor om de Airbus A340 te laten bedrukken met een exclusieve print van Marimekko.

'We willen voor onze klanten een unieke ervaring creëren. De samenwerking met Marimekko is een eerste stap in die richting', vertelt Mika Vehviläinen, CEO van Finnair.

Marimekko en Finnair hebben een samenwerking voor drie jaren opgezet. De ontwerpen van Marimekko zullen ook te koop worden aangeboden bij Finnair. 'Beide merken sluiten perfect bij elkaar aan dankzij hun positieve uitstraling en hoge kwaliteit die ze aan hun klanten bieden', voegt Mika Vehviläinen er nog aan toe.