Een koppel uit Rotselaar is maandag voor de Leuvense correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot celstraffen voor de diefstal van 59 doktersvoorschriften bij hun huisarts. Beklaagde Carl E. (42) kreeg één jaar cel en een boete van 1.100 euro. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding. Zijn vrouw Annie D.R. (49) werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een boete van 275 euro.

Het koppel pleegde de diefstal in januari 2010. Ze slaagden erin om ongezien 59 blaadjes uit het voorschriftenboekje van hun huisarts te scheuren. Anderhalf jaar gebruikten ze de voorschriften om aan allerhande medicatie te raken die niet zonder voorschrift verkrijgbaar is. Het koppel maakte daarbij de handtekening van minstens vijf artsen uit de buurt na om de apotheker te overtuigen. Eind augustus 2011 kreeg een apotheker uit Rotselaar argwaan.

Volgens de rechter was de 42-jarige man het brein achter de feiten. ‘De eerste beklaagde nam het initiatief en speelde onmiskenbaar een leidende rol. Carl E. is niet aan zijn proefstuk toe en stapelt al sinds 2002 de ene veroordeling na de andere op. Onder andere voor diefstallen, al dan niet met geweld, wederrechtelijke vrijheidsberoving en valsheid in geschrifte. De tweede beklaagde stelde dat ze onder druk werd gezet door Carl E. om zijn opdrachten uit te voeren. Ze moest enkel de medicatie afhalen bij de apotheek en legde bekentenissen af, ze toonde schuldinzicht’, motiveerde de rechter. (belga)