De Engelse Voetbalbond FA is een onderzoek gestart naar de klacht van Chelsea na de topper zondag tegen Manchester United. Dat laat de FA maandag weten op zijn website, zonder verdere details vrij te geven.

Chelsea beschuldigde scheidsrechter Mark Clattenburg na de wedstrijd van ‘ongepast taalgebruik tegen twee van onze spelers’. The Blues wilden geen verdere commentaar kwijt, maar dienden een klacht in bij de wedstrijdafgevaardigde van de Premier League en die heeft de klacht doorgespeeld aan de Engelse Voetbalbond.

Chelsea verloor zondag in Stamford Bridge met 2-3 van Manchester United. De thuisploeg eindigde de match met negen na rood voor Branislav Ivanovic en Fernando Torres. De Spaanse spits kreeg in de tweede helft zijn tweede geel voor een vermeende fopduik. Dat Javier Hernandez de 2-3 scoorde vanuit buitenspelpositie, maakte de nederlaag nog bitterder voor de club van Eden Hazard. Chelsea blijft wel aan de leiding in de Premier League, maar ziet de twee clubs uit Manchester naderen tot op 1 punt.