De Antwerpse strafrechter heeft de spilfiguren achter een handel in valse loonfiches bestraft. Eyüp A. en Jhanzaib S. kregen drie jaar cel en de rechtbank verklaarde een illegaal vermogen van ruim 90.000 euro verbeurd. Vierentwintig beklaagden die met de vervalste loonfiches consumentenkredieten hadden aangevraagd, kregen celstraffen tot dertig maanden, werkstraffen tot 100 uur of een opschorting. Een van hen werd geïnterneerd.

De feiten kwamen eind 2008 aan het licht toen Lorenzo B. tot twee keer toe valse biljetten van 20 euro wilde omwisselen in café ‘De Vettige Swa’ in Antwerpen. Hij vertelde de politie dat hij dat van Eyüp A. moest doen, want anders zou die zijn ouders en broer vermoorden.

Hij moest ook met vervalste loonfiches leningen aanvragen bij banken om de aankoop van gsm’s en elektronica mee te financieren. De goederen moest hij afstaan aan Eyüp A. Er doken nog drie personen op die hetzelfde moesten doen en die verklaarden dat Eyüp A. hen met een wapen bedreigd had.

Verder onderzoek toonde aan dat Eyüp A. samenwerkte met Jhanzaib S. Hij zette op de loonfiches een stempel van de bvba Maj, het vennootschap waaronder hij zijn nachtwinkel op het Kiel uitbaatte. Toen die naam te vaak begon voor te komen, gebruikte hij de gegevens van een andere winkel. Ook Jhanzaib S. ronselde mensen om leningen aan te gaan met de bedoeling een deel van het geld te krijgen.