Een 28-jarige vrouw uit Tienen is maandag op de Leuvense strafrechtbank bij verstek veroordeeld tot twaalf maanden cel en een boete van 550 euro. De vrouw had op 17 juni 2010 de zaakvoerder van de kledingzaak op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge (Tielt-Winge) waar ze werkte, verteld dat ze was overvallen. De Tiense had de 8.680 euro die waren verdwenen, gewoon in eigen zak gestoken.

Op 17 juni meldde Annelies B. dat ze in de loods van de kledingswinkel op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge (Tielt-Winge) waar ze werkte, was geconfronteerd met een overvaller. De dader ging volgens de vrouw aan de haal met al het geld. Op dat moment was de vrouw assistant-manager in de zaak. Uiteindelijk bekende ze tien dagen later tijdens een ondervraging door de politie dat er geen sprake was van een overval. De winkel stelde zich burgerlijke partij en vroeg 8.680 euro schadevergoeding.

De procureur des konings vond het gedrag van de twintiger zeer laakbaar. Volgens haar strafblad had ze al geld gestolen van haar moeder.

De procureur vorderde achttien maanden cel. De rechter veroordeelde de vrouw uiteindelijk tot twaalf maanden. “De feiten zijn ernstig: er werd een gewapende overval geëensceneerd om een diefstal te camoufleren. Financiële problemen zijn geen excuus, ze geeft blijk van weinig medewerking aan het onderzoek”, was de rechter van oordeel.

De beklaagde moet 8.680 euro schadevergoeding betalen aan de benadeelde winkel. (belga)