Trekt Guardiola naar Manchester City?

Is Pep Guardiola binnenkort de nieuwe trainer van Manchester City. Volgen de Franse sportkrant L’ Equipe neemt die kans toe aangezien twee sterke figuren van Barcelona aan de slag zijn bij Manchester City. City zelf ontkent de mogelijke komst van Guardiola.

Midden augustus trok Ferran Soriano al naar City als algemeen directeur en sinds gisteren is ook Txiki Begiristain er aan de slag als directeur voetbal, de Engelse benaming voor de sportief directeur. Hij was de rechterhand van Juan Laporte toen hij de de baas was bij Barcelona en hij is ook en vertrouweling van Guardiola.

Volgens L’Equipe is het derde puzzelstukje dat van de 41-jarige trainer Pep Guardiolazelf  die momenteel een sabbatjaar neemt in New York in afwachting van een beslissing over zijn toekomst. Volgens L’ Equipe zou Guardiola de taak van coach op zich kunnen nemen vanaf volgend seizoen.

Huidig trainer Roberto Mancini (47) heeft veel krediet verloren dit seizoen enerzijds door zijn verslechterde relatie met een aantal speler maar ook door de tegenvallende resultaten. Zo is eigenaar Mansour niet te spreken over de nederlagen tegen Dortmund en Ajax in de Champions League. Mancini zelf zou ontevreden zijn dat de spelers die hij wenste zoals Eden Hazard niet werden aangetrokken. Voldoende voortekenen volgens de Franse sportkrant om aan te nemen dat een scheiding op til is tussen Mancini en City.

Volgens City zelf is de positie van coach Mancina 'veilig'. Hij tekende afgelopen zomer nog een nieuw contract dat hem tot midden 2017 aan de ploeg bindt en van hem de best betaalde trainer maakte in de Premier League.