Geruchtenmolen koppelt iPad mini aan scholen
Conceptafbeelding van de iPad Mini Foto: ciccarese design
Dat Apple morgenavond een kleienere versie van de iPad lanceert, lijkt niemand nog te betwijfelen. Alleen is het nog onduidelijk wat er precies van het toestel te verwachten valt. De meest hardnekkige geruchten stellen dat Apple met het toestel volop op het onderwijs mikt.

Met een toestel specifiek voor scholieren zou Apple een nog relatief onontgonnen markt aanboren. Er zijn weliswaar al scholen die gebruik maken van tablets, maar het prijskaartje van de iPad zorgt daarbij steeds voor discussie.

Ondermeer het persagentschap Bloomberg stelt te weten dat een groot deel van de presentatie gewijd zal zijn aan het educatieve gebruik van de iPad mini. De veronderstelde startprijs van 249 dollar zou ook de kritiek op het gebruik van het toestel kunnen wegnemen. Andere bronnen houden echter vol dat het toestel 329 dollar zal kosten. Hoe dan ook: beide prijzen zullen bij ouder minder protest losmaken dan de 499 voor de goedkoopste iPad die momenteel verkrijgbaar is.

Als Apple daadwerkelijk specifiek op scholieren mikt, slaat het twee vliegen in een klap. Dankzij een goedkoper toestel kan het wel een plek in de boekentas veroveren. En er wordt ook vermeden dat de doorsnee gebruiker voor een goedkopere mini-ipad kiest in plaats van de gewone, meer rendabele iPad.