Lady Gaga krijgt vredesprijs van Yoko Ono
Foto: photo news
Dinsdagavond heeft de extravagante zangeres Lady Gaga de Lennon Ono Grant for Peace gekregen in IJsland. Deze vredesprijs werd haar overhandigd door Yoko Ono, de weduwe van de Beatle-zanger John Lennon.

Yoko Ono vindt dat Lady Gaga de prijs, een beeldje in de vorm van een puzzelstuk, verdient omdat ze haar beroemdheid combineert met actief werken aan een betere wereld. De Amerikaanse zangeres, die twee weken geleden nog concerteerde in ons land, is naar eigen zeggen in de wolken met de prestigieuze prijs. Ze vertelde dat ze zich zal blijven inzetten om de wereld beter te maken. Om haar bereidwilligheid te tonen, wil ze het geldbedrag dat gekoppeld is aan de vredesprijs (50.000 dollar) schenken aan de Aids Foundation van Elton John.

Lady Gaga is niet de enige die dit jaar de vredesprijs heeft gekregen. Ook de Russische groep Pussy Riot, journalist Christopher Hitchens en schrijver John Perkins mochten hem al in ontvangst nemen. Yoko Ono heeft zelfs een Grant For Peace aan de in 2003 vermoorde activiste Rachel Corrie geschonken.