Bekende Antwerpenaars steunen Peter Mertens

Nigel Williams, Warre Borgmans en An Nelissen: het zijn maar enkele van de Antwerpse BV’s die openlijk hun steun betuigen aan Peter Mertens, lijsttrekker voor de PVDA+.

Opvallende Peter Mertens-fans zijn Ben Rottiers, An Nelissen, Nigel Williams, Warre Borgmans, Marnix Peeters, Johan Felix en Rachida Ahali. Zij doen een stemoproep onder de titel ‘Voor een stad-op-mensenmaat, stem Peter in de raad’.

‘Voor het eerst laten alle peilingen zien dat het heel realistisch is om Peter Mertens in de Antwerpse gemeenteraad te verkiezen’, klinkt het verder. ‘Wij zijn van mening dat een consequent-linkse stem in de raad meer dan ooit noodzakelijk is. Omdat het in deze tijden van crisis gaat over het samenlevingsmodel. Omdat het precies nu belangrijk is om het overheersende eenheidsdenken van rechts tegen te gaan. Omdat tienduizenden Antwerpenaren uitkijken naar een sociale oplossing voor de uitdagingen voor sociale woningen, toegankelijk onderwijs, en betaalbare gezondheidszorg. Omdat de mensen recht hebben op een echte socialistische stem in de gemeenteraad, die hen betrekt en durft te mobiliseren als dat nodig is’.

‘Alles is te koop’

Om die reden roepen zij op ‘om compromisloos links te stemmen’. Iedereen weet dat Janssens en De Wever daar samen gaan zitten, stelt Ben Rottiers. ‘We moeten ons niet laten vangen door die tweestrijd. De Stad is een bedrijf geworden. Alles is te koop zoals een doos koekskes in de Delhaize. Wannes Van de Velde verzette zich daar al tegen en ik doe dat ook. De stad moet een plaats zijn om samen te leven. Daarom steun ik de oproep om voor Peter Mertens te stemmen’.

De stemoproep en de lijst van 20 bekende Antwerpenaars leest u hier.