Beluister Personal Space, het debuutalbum van Montevideo
Foto: rr
Op vrijdag 28 september verschijnt ‘Personal Space’, het debuutalbum van de Brusselse beloftevolle band Montevideo.

Montevideo bestaat uit multi-instrumentalist Jean Waterlot (zang, keyboards), Manu Simonis (gitaar, viool), Gabriel Reding (bas) en Pierre Waterlot (drums). Het viertal brengt discoritmes met gitaarriffs en catchy, meerstemmige refreinen.

Zelf halen ze artiesten en bands als Queen, Stone Roses,The Stranglers, Kindness, Sonic Youth en My Bloody Valentine aan als hun belangrijkste invloeden. ‘Personal Space’ werd opgenomen in het voorjaar van 2012 onder leiding van Joakim Bouaziz, bekend als Joakim en van het label Tigersushi.

Het album telt 10 songs, waaronder één duet met Intergalactic Lovers zangeres Lara Chedraoui (Fate & Glory). Pompende bas-beats, falsetto stemmen, ingenieus vioolspel en aanstekelijke boogie vormen het raamwerk voor een eclectisch werkstuk met aanstekelijke songs die het talent van het viertal onderstrepen.

De song ‘Horses’ werd opgenomen in de DFA-studio's van LCD Soundsystem frontman James Murphy in New York en werd in de blogosfeer al druk becommentarieerd.

“Wat als Giorgio Moroder ooit had samengehokt met de Bee Gees? De Brusselse popbeloften van Montevideo hebben het antwoord voor u verzonnen.” Focus Knack.

“Horses spettert langs alle kanten”. Fuzz Mag.

“Groovy rock en tonnen energie en je weet dat Montevideo genoeg eigen smoelwerk bezit om gelijk welke zaal tot het kookpunt te brengen.” Dour

Festival Personal Space is vanaf vandaag verkrijgbaar op cd en later ook op vinyl.

Koop het album op iTunes

De eerste single uit ‘Personal Space’ heet ‘Hello. Bekijk de clip hier

www.montevideo.be