Een waarzegger die weet hoeveel geld er op je rekening staat, wat de kleur van je motor en hoe het staat in je liefdesleven? En dan nog vraagt hoe het met je spierscheur gaat? Zo iemand kwamen enkele mensen in Brussel tegen.

 Waarzegger Dave stelde zijn tent op in Brussel. Voorbijgangers mochten bij hem langskomen en kregen te horen dat ze deel zouden gaan uitmaken van een televisieprogramma. Een waarzegger zou alles over hen vertellen en dat werd gefilmd. Alle deelnemers waren verbaasd door hoeveel de waarzegger van hen wist. Van de kleur van hun motorfiets, het aantal mensen in hun liefdesleven tot hun rekeningnummer en hoeveel geld er op hun rekening staat. 

Op het einde van de sessie viel het doek (letterlijk) en zagen de deelnemers een bende hackers die op dat moment alles over hen aan het opzoeken was. 'Je hele leven staat online', verscheen dan op de schermen.

Met die ludieke en angstaanjagende actie willen communicatiebureau Duval Guillaume en Febelfin de Belgen er attent op maken dat er heel voorzichtig omgesprongen moet worden met het internet. Voldoende beveiliging is een noodzaak, is hun boodschap. Meer info over hun actie vind je hier.