Op de ring rond Brussel zijn vrijdagnamiddag drie ongevallen gebeurd, waardoor de avondspits moeizaam verloopt. Dat meldt Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum Vlaanderen. De hinder was het grootst op de binnenring, waar ongevallen ter hoogte van Machelen en net voor het Leonardkruispunt wachttijden veroorzaakten van ongeveer een uur.

Op de binnenring richting Zaventem is ter hoogte van Machelen rond 15.15 uur een ongeval gebeurd met vijf personenwagens, waarbij een lichtgewonde viel. Er was vertraging van Wemmel tot Machelen. Bestuurders moesten daar rekening houden met een wachttijd van ongeveer een uur. Twee rijstroken waren versperd, maar zijn ondertussen vrijgemaakt.

Op de buitenring hadzich een kijkfile gevormd. In de staart van die file is er vertraging voor het verkeer dat vanuit Leuven de Ring opkomt door een tweede ongeval omstreeks 15.45 uur. De baan is daar ondertussen ook vrij.

Daarnaast was er op de binnenring om half vier net voor het Leonardkruispunt een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenwagen, waardoor de middenstrook versperd was. 

Op de buitenring in Anderlecht is vrijdagavond ook nog een ongeval gebeurd waar een vrachtwagen bij betrokken was. Daar zijn twee rijstroken door afgesloten.