Minister van Fietsonderhoud zoekt helpers
Ministerie van Fietsonderhoud Foto: vier
Meer dan een jaar lang werkte de 21-jarige Amor in een fietswinkel in Brussel. Nu heeft hij zijn eigen zaak. Hij herstelt uw fiets bij u thuis of wanneer u aan het werken bent.

Het ministerie van Ideeën is deze week opengegaan. Het ministerie is een website waarop pioniers hun nieuwe initiatieven kunnen bekendmaken. Het gaat om initiatieven met een sociale of ecologische inslag.

Eén van de ministers is Amor. Hij is 21 en woont in Brussel. Hij ziet de fiets als hét voertuig van de toekomst. Daarom startte hij als eerste "vélo-fixer" van ons land. Met zijn bakfiets volgeladen met gereedschap herstelt hij fietsen aan huis of op de bedrijfsvloer.

'Ik heb een jaar in een fietswinkel gewerkt in Brussel en ik weet hoe lang de wachttijden zijn', zegt hij.

Dat Brussel niet de meest fietsvriendelijke stad, weet Amor; En dan hebben we het niet over het verkeer maar wel over de geografie. Brussel telt nogal wat hellingen (en afdalingen).

Zijn Ministerie van Fietsonderhoud werd dinsdag voorgesteld in het Vier-programma Plan B. Sindsdien hebben zich al twee nieuwe kandidaten gemeld om zelf Velofixer te worden in.  Het Ministerie zoekt evenwel nog steeds geïnteresseerden. Of gewoon Brusselaars met een kapotte fiets.

 De Standaard Online besteedt dit jaar extra aandacht aan het Ministerie van ideeën, omdat ook dit ministerie belangrijk is.