Beluister People Of Galicove, de debuut EP van Geppetto & The Whales
Foto: rr
Op 21 september 2012 verschijnt ‘People Of Galicove’, de debuut EP van Geppetto & The Whales.

‘People Of Galicove’ werd begin maart in studio La Chapelle opgenomen onder leiding van Pascal Deweze (Broken Glass Heroes, Sukilove, Metal Molly).

Reinhard Vanbergen (Das Pop) staat in voor de mixing. Het officiële debuutalbum volgt mid-2013.

 

Geppetto & The Whales was één van de tien finalisten van Humo's Rock Rally 2012 en liet zich opmerken met een aanstekelijke mix van Americana, meerstemmige pop en forse maar tegelijk elegante melodieën.

 

De vijfkoppige band werd voor zijn deelname aan de Rock Rally al als ‘one to watch’ beschouwd, niet in het minst door twee uitstekende singles die spontaan door Radio 1 en Studio Brussel in de playlist werden geplaatst. Oh My God kleurde in 2011 mee de zomer van Radio1 en opvolger Juno, deed het nog beter en steeg tot de 6e plaats in De Afrekening van Studio Brussel en tot de 3e plaats in de Vox-lijst van Radio 1.

 

Live stond de groep al in o.a. op Pukkelpop, de AB, Vooruit, Magdalenazaal, Het Depot, N9, Trix en op festivals als Puntpop, Festival Dranouter en Maanrock.

Geppetto & The Whales is Sander Sterkens (zang, gitaar), Kobe Dupont (zang, gitaar, banjo), Nikas Goossens (zang, gitaar), Jan Fransen (bas), en Carlo Van Nispen (drums).

 

Geppetto & The Whales - People Of Galicove - is beschikbaar op cd en vinyl.