Hans Otten eist schadevergoeding wegens ‘lasterlijke aantijgingen’ in Story
Foto: Photonews
Hans Otten en zijn vrouw stappen naar de rechtbank tegen de uitgever van het weekblad Story, dat dinsdag een artikel publiceerde over hun trouwfeest. Ze eisen elk 2.500 euro schadevergoeding wegens laster, zegt hun advocaat Luc Deleu. Story-hoofdredacteur Frederik De Swaef begrijpt de klacht - die hij nog niet ontving - niet, aangezien ‘alle partijen aan het woord gelaten werden’.

Story bericht op basis van anonieme bronnen over een incident op het trouwfeest van Otten, waarbij Hans Otten en sterrenchef Viki Geunes een kamerdeur zouden hebben ingebeukt. Die deur zou vervolgens in het gezicht van de bruid terechtgekomen zijn. In het artikel ontkent Otten dat hij een deur heeft ingebeukt.

Dat doet hij ook nog eens via zijn advocaat. ‘Indien er al een incident was met een geforceerde deur, hadden zij daarmee niets te maken. En dat mevrouw Otten een lichte wonde opliep ten gevolge van een onaangenaam contact met... de badkamerdeur, heeft met het hele verhaal van Story nog minder te maken’, klinkt het.

De advocaat heeft de opdracht gekregen de uitgever te dagvaarden voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. ‘Hoewel het verhaal wordt tegengesproken zowel door de heer Otten als door de heer Viki Geunes [...], blijft het blad op zeer insinuerende wijze de waarheid geweld aandoen’, klinkt het. Het koppel eist een provisionele schadevergoeding, wat betekent dat het geëiste bedrag tijdens het proces nog hoger of lager kan uitvallen.

Het is niet de bedoeling het weekblad nog uit de rekken te laten halen, verduidelijkt Deleu. Hij stelt dat het niet de eerste keer is dat Story door dit soort verhalen de reputatie van Otten ‘door het slijk haalt’. Volgens de advocaat zal de klacht de uitgever in de loop van volgende week bereiken.

De Swaef merkt nog op dat er zelden of nooit een proces is tegen Story. ‘Het wordt een probleem als elke mens over wie een journalist een artikel schrijft, naar de rechter stapt’, zegt hij.