Hou je Outlook- en Google-agenda’s synchroon
Foto: rr
Op het werk noteer je al je afspraken in Microsoft Outlook, maar op je Android-smartphone ben je gebonden aan Google Agenda. Klinkt dat scenario je bekend in de oren? Weet dan dat het synchroniseren van beide kalenders eigenlijk heel eenvoudig is.

Met het gratis Windows-programmaatje Google Agenda Sync, ontwikkeld door de zoekgigant zelf, voeg je de gegevens van Outlook en Google Agenda moeiteloos samen tot één kalender. Je kan in twee richtingen synchroniseren, zodat beide agenda’s altijd exact dezelfde gegevens bevatten, of slechts in één richting.

Dat laatste is bijvoorbeeld handig wanneer je op je Android-toestel wél je Outlook-agenda wilt kunnen raadplegen, terwijl je op de computer van het werk liever geen (privé)afspraken uit Google Agenda ziet opduiken.

De installatie van het tooltje is kinderspel: je hoeft je alleen maar even aan te melden met je Google-account en een synchronisatie-optie aan te vinken (2-way of 1-way). Standaard vindt er elke twee uur een nieuwe synchronisatie plaats, maar die tijdsinterval mag je zelf instellen. Via het pictogram in de taakbalk kun je bovendien op elk moment even ‘handmatig’ synchroniseren, bijvoorbeeld net voordat je je computer uitschakelt.