Zoon prins Filip naar school voor kinderen met leerstoornissen
Prins Emmanuel Foto: persdienst Paleis
Prins Emmanuel, zoon van prins Filip en prinses Mathilde, gaat vanaf 3 september naar de school Eureka in Kessel-Lo, bij Leuven. Eureka is een school voor kinderen van 7 tot 14 jaar oud met leerstoornissen.

Prins Emmanuel, zoon van prins Filip en prinses Mathilde, verlaat dus het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel, waar zijn broer en twee zussen schoollopen, zo heeft de woordvoerder van het Paleis desgevraagd aan Belga gezegd. 

De jongen wordt zeven jaar in oktober.

Eureka is een school voor kinderen van 7 tot 14 jaar oud met leerstoornissen en structuurproblemen zoals dyslexie (leesstoornis), dyscalculie (rekenstoornis) of dyspraxie (motorische ontwikkelingsstoornis). De school wil deze kinderen extra kansen bieden om in het gewoon onderwijs goed te functioneren.

De leerlingen volgen meestal een intensieve cyclus van één tot twee jaar en keren dan terug naar het gewoon onderwijs, zegt de instelling op haar website.

Informatie over waarom prins Emmanuel precies naar Leuven gaat, wou het paleis niet geven.

De drie andere kinderen van prins Filip en prinses Mathilde blijven naar Sint-Jan Berchmans gaan. Prinses Elisabeth begint er aan het zesde leerjaar van de basisschool, prins Gabriël aan het vierde jaar van de basisschool en prinses Eléonore aan de tweede kleuterklas.

Ook prinses Laetitia, de dochter van prins Lorenz en prinses Astrid, zit op het Sint-Jan Berchmanscollege. Ze begint er aan het vierde jaar van de basisschool. De andere kinderen van Lorenz en Astrid studeren in het buitenland.

Prinses Luisa zit op een middelbare school in Engeland, prinses Maria Laura volgt een modestage in China, prins Joachim studeert management in Milaan. Prins Amedeo werkt als consultant op een auditkantoor in de Verenigde Staten.

De drie kinderen van prins Laurent en prinses Claire zetten hun studies voort aan het Franse lyceum Jean Monnet in Ukkel.