Essentiële iPad-apps voor leerkrachten
Foto: rr
De groep leerkrachten die iPads willen gebruiken in hun klas wordt steeds groter. Maar welke apps heb je dan nodig? Meester Kurt Klynen bundelde een aantal essentiële apps voor leerkrachten in een gratis e-boek.

Dat meester Kurt een voorstander is van iPads in het onderwijs, mag duidelijk zijn. Hij organiseert workshops waarin hij collega-leerkachten wegwijs maakt in verschillende nuttige apps voor de iPad.

Uit die ervaringen is dit e-boek ontstaan, dat heel wat van die apps bundelt en voorziet van een woordje uitleg.

De aplicaties die aan bod komen in 'Apps! Apps! Apps!' zijn onderverdeeld in acht verschillende hoofdstukken (Zoeken, Creëren, Voorstellen en  Evalueren, om er een paar te noemen). Elk hoofdstuk bevat een handvol applicaties, die telkens voorzien zijn van een woordje uitleg, enkele afbeeldingen en een link naar de App Store.

In een laatste hoofdstuk wordt de kostprijs van al deze apps toegelicht. Heel wat apps die meester Kurt voorstelt zijn gratis, en er wordt ook een onderscheid gemaakt tussen apps die onmisbaar zijn en exemplaren die je misschien niet meteen nodig hebt of niet voor iedereen bruikbaar zijn.

'Apps! Apps! Apps!' is een mooi startpunt voor leerkrachten die met hun iPad aan de slag willen. Het e-boek is gratis beschikbaar in de iBookstore en kan gedownload worden met de iBooks2-app van Apple.