Zet een Facebook-filter op je adresboek
Foto: rr
Het is een trend in smartphoneland om al je contacten te bundelen in één overkoepelend adresboek. Maar misschien wil je wel helemaal niet dat je 398 Facebook-contacten tussen je collega’s, familie en (echte?) vrienden komen te staan.

Dat los je dan als volgt op:

  • Windows Phone: De People Hub smijt al je contacten automatisch op één hoop. Dat heeft beslist z’n voordelen, maar trop is te veel. De ingebouwde filter van Windows Phone biedt soelaas: ga via Instellingen, Toepassingen naar het onderdeel Personen en klik op Contactenlijst filteren. Hier kan je trouwens niet alleen je Facebook-kameraden ‘schrappen’, maar ook je contacten op Twitter, LinkedIn, Google en Windows Live.
     
  • Android: In de app Contacten kan je aan de icoontjes zien waar Android alle informatie bij elkaar heeft gesprokkeld. Denk aan Google (Plus), Facebook, de Telefoon-app of een combinatie daarvan. Om bronnen uit te schakelen selecteer je het onderdeel Contacten en ga je via de menutoets naar Contacten voor weergeven. Klik vervolgens op Aanpassen en haal de vinkjes weg bij de apps en sociale netwerken die je niet interesseren.
    Wil je alleen contactpersonen met een telefoonnummer in je adresboek opnemen, dan is er een snellere methode in Android: ga via de menutoets naar Instellingen en plaats een vinkje bij Alleen contacten met tel.nr. We gebruikten een Samsung Galaxy S2. Op andere toestellen kan de methode enigszins verschillen.
     
  • iPhone: Het adresboek van iOS toont momenteel nog geen contactgegevens van sociale netwerken. Het nieuwe iOS 6 gaat daar deze herfst verandering in brengen met (in elk geval) de integratie van Facebook.