De reuzentablet van Sony
Sony Vaio Tap 20 Foto: dod
Dit hadden we nog niet gezien: een reusachtige tablet van wel 20 inch. Maar bij nader inzien blijkt het eerder een nieuwsoortige desktop-pc te zijn. Met de Vaio Tap 20 doet Sony de grenzen tussen computers en tablets nog verder vervagen. De Japanse elektronicareus heeft verder ook nog een nieuwe tablet en drie smartphones.

De Tap 20 is tot nog toe het meest opmerkelijke apparaat op de IFA-beurs in Berlijn. Maar die beurs gaat pas vrijdag echt open voor het publiek, dus het is nog vroeg. Het is een Windows 8-computer die bedoeld is om door het hele gezin te worden gebruikt in de huiskamer. Daarbij kan hij op de grond of op een tafel staan. Hij heeft een voetje waarmee hij schuin overeind kan worden gezet.

Verder werkt hij helemaal zoals een tablet. Hij is zelfs uitgerust met een batterij. Al wordt hij ook geleverd met een toetsenbord en muis.

Sony toonde nog een tweede Windows 8-apparaat, de Vaio Duo 11. Dit is een zogenoemde 'slider': een tablet die openschuift, waarbij er een toetsenbord verschijnt.

Verder had Sony drie nieuwe telefoons bij, de Xperia T, V en J. De T is een exemplaar met een ruim 4,6-inch scherm en een 13-megapixelcamera. De V zou waterdicht zijn. Verder kwamen we bitter weinig over deze toestellen te weten, laat staan een prijs of lanceerdatum. De vorig jaar gelanceerde Sony Tablet S krijgt een dunnere update, de Xperia Tablet S.

'Groot' schijnt wel het ordewoord te zijn voor Sony op IFA, met ook nog een 84 inch 4K-televisie die later dit jaar op de markt komt.