Bredene legt alcoholverkoop in toeristische zone aan banden
Foto: edm
De kustgemeente Bredene heeft in bepaalde delen een verbod op de verkoop van alcohol uitgevaardigd tussen 24 uur en 7 uur. Het verbod moet de nachtelijke overlast in de toeristische zone terugdringen, meldt de gemeente in een persbericht.

De lokale politie Bredene-De Haan stelde deze zomer verschillende gevallen van overlast, vandalisme en wildplassen vast in de toeristische zone van Bredene.

'Bijna zonder uitzondering lag overmatig alcoholgebruik aan de basis van het storend gedrag en hadden de overtreders ook alcoholische dranken bij zich', luidt het persbericht. Daarom heeft burgemeester Steve Vandenberghe (SP.A) de verkoop van alchohol verboden in bepaalde delen van de gemeente.

Het verbod visseert enkel winkelverkooppunten die open zijn tussen 24 uur en 7 uur, en drankautomaten. Die verkooppunten moeten via een bord de boodschap aangeven.

'We merken dat jongeren die in bepaalde zaken met een minimumleeftijd niet binnen mogen, op straat blijven en alcoholische dranken inslaan in nachtwinkels. Dat zorgt vaak voor overlast. Het gaat hier over een zeer gericht verbod, dat in proportie is met de ernst van de overlast', meent burgemeester Steve Vandenberghe.