Stel iedereen gerust met 'I am OK' van Belgacom
Foto: belgacom
Om te voorkomen dat het gsm-netwerk compleet vastloopt in noodsituaties, lanceert Belgacom een app om snel vrienden en familie gerust te stellen. 'I am OK' stuurt een sms en zet een bericht op Twitter en Facebook.

In noodsituaties geeft operator Belgacom voorrang aan sms-verkeer op zijn netwerk, omdat dat minder belastend is dan telefoongesprekken. Vanuit die filosofie, en met het Pukkelpopdrama van vorig jaar in het achterhoofd, is ook de app 'I am OK' ontstaan.

Hiermee kan een gebruiker snel een tekstbericht sturen naar een aantal vooringestelde telefoonnummers als er iets gebeurt, en desgewenst ook een boodschap op Facebook en Twitter zetten, voorzien van je gps-coördinaten. En dat allemaal met één druk op de knop.

Standaard verstuurt de app het bericht 'I am OK', maar gebruikers kunnen ook zelf een kort, persoonlijker, bericht ingeven.

Voorlopig is er enkel een Android-versie van 'I am OK', maar Belgacom hoopt dat de iPhone-app door Apple goedgekeurd wordt nog voor editie 2012 van Pukkelpop begint op 16 augustus.

Tegen eind 2012 hoopt Belgacom ook de "I am not OK"-app beschikbaar te maken. Die app werkt volgens hetzelfde principe en laat gebruikers toe te verduidelijken welke hulp ze nodig hebben of te weten te komen hoe veraf de dichtstbijzijnde dokters of ziekenhuizen zijn.

'I am OK' is voor iedereen beschikbaar, dus ook voor wie geen Proximus- of Belgacomklant is. De verstuurde sms-berichten worden achteraf dan gewoon gefactureerd aan jouw mobiele operator.