Gent gaat op eigen veld af tegen Videoton: 0-3
Foto: Photo News
AA Gent is er na een zware thuisnederlaag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de play-offs van de Europa League. De Buffalo's verloren met 0-3 van het Hongaarse Videoton, nadat ze vorige week al met 1-0 onderuit waren gegaan. Nochtans had de ploeg van Trond Sollied vooral in de eerste helft genoeg kansen om te scoren.

De match was amper twintig seconden ver toen de bezoekende doelman Mladen Bozovic een voorzet loste. Ibrahima Conté kon de rebound niet binnentikken. Mamoutou N'Diaye kreeg daarna twee huizenhoge mogelijkheden na uitstekende flankvoorzetten, maar de Malinees miste jammerlijk.

Afstraffing

Die missers werden op het kwartier ongenadig afgestraft. Filipe Oliveira verraste de Gentse defensie op snelheid en schoof de 0-1 beheerst binnen. Een ijskoude douche voor de Buffalo's, die uitstekend aan de match begonnen waren. De Hongaren kropen na het openingsdoelpunt met zijn elven terug. Mamoutou N'Diaye was na vijfentwintig minuten dichtbij de gelijkmaker, zijn kopbal spatte uiteen op de lat.

In de tweede helft beet Gent net als vorige week de tanden stuk op de verdediging van Videoton. Steeds meer probeerden de thuisspelers het van ver. De missie-Europa werd helemaal onmogelijk toen Christian Brüls natrapte op Balazs Toth en daarvoor een logische rode kaart zag.

Nog rood

De Gentenaars moesten met tien man drie keer scoren, maar dat lukte niet. Integendeel: Nikolic zorgde in de 67ste en de 70ste minuut voor de 0-2 en de 0-3. En om de vernedering nog wat erger te maken pakte ook de ingekomen Mo Messoudi nog een tweede gele kaart. De frustratie bij de thuisploeg was groot, en Conte ontsnapte nog aan rood na een elleboog.

Gent ligt dus al uit Europa nog voor het avontuur echt begon. Sneu, maar niet onlogisch door enkele vermijdbare tegendoelpunten en een falende aanval.