Betaal wat je wil voor e-boeken bij Storybundle
Foto: rr
StoryBundle biedt digitale boekenbundels aan met publicaties van onbekende auteurs. Het unieke aan het concept is dat je zelf kiest hoeveel je voor de e-books wil betalen.

StoryBundle haalt de mosterd voor zijn idee bij Humble Bundle, dat iets gelijkaardigs doet voor games. Door een aantal titels in een bundel aan te bieden voor een prijs die de koper zelf bepaalt, willen ze kleinere onafhankelijke ontwikkelaars (of in dit geval auteurs) wat meer bekendheid geven.

De eerste e-boekenreeks van StoryBundle werd Big Bang Bundle gedoopt en bevat vijf science-fictiontitels. De bedoeling is om op termijn meerdere bundels in verschillende genres aan te bieden.

Geïnteresseerden bepalen zelf hoeveel ze willen betalen voor de vijf e-books - de minimuminzet is 1 dollar. Wie meer dan 7 dollar neertelt, krijgt er twee bonustitels bovenop. Leuk is ook dat je zelf kan kiezen hoeveel geld je aan de auteurs geeft, en hoeveel aan de dienstverlening van StoryBundle. En als je echt een groot hart hebt, kan je ook 10 procent van je donatie aan een goed doel schenken.

De boeken van StoryBundle hebben geen kopieerbeveiliging en zijn beschikbaar in epub- en mobi-formaat.