Gsm kwijt en beltoon uit? Zo laat je ’m rinkelen
Foto: rr
Je belt vast ook wel eens naar je eigen telefoon om te hóren waar je het ding ook alweer hebt neergelegd. Maar wat als de beltoon op dat moment is uitgeschakeld? Voor die gevallen is er Wheres My Droid.

Aan apps die je telefoon kunnen opsporen op basis van z’n gps-coördinaten en positie ten opzichte van bepaalde zendmasten (triangulatie) is geen gebrek. Ook
Wheres My Droid beschikt over die feature, maar daar gaan we het in deze tip niet over hebben.

Binnenshuis, waar de satellieten je gsm niet ‘zien’, kan met deze technologie immers onmogelijk worden bepaald of het toestel in de badkamer dan wel de living ligt, laat staan op welke verdieping de smartphone zich bevindt. In zulke gevallen gaat er niets boven een goeie ouwe beltoon. Behalve natuurlijk als je die nét hebt uitgezet.

Met Wheres My Droid kan je de beltoon van je Android-toestel vanop afstand weer activeren. Dat kan via een sms’je vanaf een andere gsm met een zelfgekozen triggerwoord ('ringring' bijvoorbeeld) of via de website WheresMyDroid.com. Bellen hoeft daarna niet eens meer: na ontvangst van het berichtje begint de telefoon meteen te rinkelen.

De basisversie van Wheres My Droid is gratis, de reclamevrije Pro-versie met enkele extra’s kost 3,20 euro.