Het hackerscollectief Anonymous heeft in een YouTube-video opgeroepen om te protesteren tegen de vrijlating van Michelle Martin. Het laat weten de witte mars, georganiseerd op 19 augustus in Brussel, mee te willen ondersteunen en vraagt het Belgische gerecht de beslissing om Martin vrij te laten te herbekijken.

Anonymous roept alle Belgen op om in augustus mee te protesteren tegen de vrijlating van Martin én haar intrek in het klooster van de Arme Klaren van Malonne. Het vraagt de betogers wel om te protesteren 'met het grootste respect voor de slachtoffers' en om de dag in alle rust te laten verlopen.

Meteen wijst Anonymous ook het Belgische gerecht met de vinger. Het hackerscollectief vraagt Justitie om de wet-Lejeune zo snel mogelijk te herbekijken. 

Het parket-generaal tekende beroep aan tegen de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank om Martin voorwaardelijk vrij te laten. Het Hof van Cassatie moet zich over dit beroep uitspreken. Ondertussen blijft de ex-vrouw van Marc Dutroux in de gevangenis.